Kämppiksistä ja sovintoseksistä - Keitaan laidalta

Sitä sovintoseksiä ei siis ole! Jos olisi, kyse ei olisi kämppiksistä vaan jostain ihan muusta.

Pariskuntien riidoissa paras puoli on tietenkin sovintoseksi. Kaikki ovat varmaan harrastaneet sovintoseksiä? Jos et ole, niin tiedoksesi, että se on usein ihan parasta.

Kun pariskunta on riidellyt ja sitten riita on päättynyt, seuraavaksi takerrutaan toisiinsa epätoivon vimmalla. Ja sen jälkeen vielä se ihana yö jolloin sovintoseksin jälkeen nukutaan koko yö tiukasti lusikassa irti päästämättä.

Kämppisten väliset riidat eivät saa aikaan mitään näin ihanaa. Sen takia kämppisten pitää osata olla riitelemättä repivästi! Pienemmänkin, mutta henkilökohtaisuuksiin menneen kämppisten välisen riidan jälkeen haavat jäävät vähän auki. Sovintoseksin liimaa ei voi käyttää näihin ihmissuhteisiin. Haavan aiheuttama kaiherrus pysyy, ja jos haavoja kertyy enemmänkin, alkaa tilanne olemaan jo huono. Kämppikset, joiden välillä on kränää, ovat pian entisiä kämppiksiä.

Kämppiksen kanssa asuminen on jotain ihan muuta kuin tavallisen perheen yhteiselämä. Niin kuin pariskunnillakin, ärsyynnykset syntyvät yleensä ihan samoista pienistä asioista (siivous! tiskit!) mutta niiden selvittely on vähän erilaista. Aikuisten ihmisten yhdessä asuminen on myös eri asia kuin tavalliset kaverisuhteet tai yhdessä työskentely, omassa kodissa PITÄÄ olla mukava tunnelma, pitää voida ottaa rennosti, asioiden PITÄÄ sujua.

Itse asiassa on tosi ihanaa jos kämppikset eivät riitele, vaan selvittävät itselleen ja toisilleen tunteensa ja tarpeensa ennen kuin riitoja ehtii syntyä.

On se mahdollista! Meillä on näin, useimmiten. Puuhastelun lomassa jutellaan, kerrotaan toiveista ja sovitaan suunnitelmista. Se, että välit eivät ole ihan yhtä läheiset kuin tavallisessa perheessä mutkistaa joitain asioita, mutta myös helpottaa elämää melkoisesti. Ei ole yhteistä asuntolainaa, ei ole (välttämättä) suunnitelmissa elää yhdessä ikuisesti. Paljon vähemmän syitä kunnon riitoihin.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *