Viisi syytä asua yhteisössä, ja neljä syytä olla asumatta - Keitaan laidalta

Yhteisössä asumisessa on paljon hyviä puolia, mutta se vaatii myös vaivannäköä. Minusta se on todellakin sen arvoista!

Viisi hyvää syytä asua yhteisössä:

 1. Et ole yksin. Kotona oman ruokapöydän ääressä on mukavia aamiais- lounas- ja kahvittelukeskusteluja, kodin tai talon hoitoon liittyvät velvollisuudet on kiva hoitaa yhteisesti puuhaillen.
 2. Moni asia sujuu näppärämmin:
  1. Voi SEKÄ pitää lemmikkejä ETTÄ matkustella
  2. On joku jolle soittaa, jos vaikka on hukannut lompakkonsa eikä ole varma onko se jäänyt kotiin
  3. Kaverilla saattaa olla voita/kauramaitoa/banaania/jne silloin kun se on itseltä loppu
  4. Koti on hyvin varusteltu: jollain on siisti sohva, jollain matto, jollain hyvä paistinpannu. Ja jonkun ystävä antaa yhteisölle painepesurin, teltan, kolmannen sohvan…
 3. Opit uusia sosiaalisia taitoja. Vaikka lapsuudenkodissasi olisit oppinut kaiken tiuskimisesta ja mykkäkouluista, nyt sinulla on paras mahdollinen tilaisuus opetella ystävällistä vuorovaikutusta.
 4. Kämppisten kaverit tulevat kylään. Saat valtavasti uusia kavereita näin, koska kämppisten kaverit ovat todennäköisesti tosi kivoja ja samanhenkisiä tyyppejä.
 5. No kyllä sitä rahaakin säästyy

Ja neljä hyvää syytä olla asumatta yhteisössä:

 1. Et ole yksin. Et voi jättää tiskejä keittiön pöydälle, et voi jättää imuroimatta, et voi piereskellä vapaasti, et voi pitää salaisuuksia.
 2.  Moni asia on paljon mutkikkaampi kuin yksin.
  1. Mitä jos haluat toisen kissan, mutta kämppiksen mielestä yhdessä on ihan riittävästi?
  2. Mitä jos tarvitsisitte uuden eteisen maton, mutta toisaalta kun kaikki sitä käyttävät niin kaikkien pitäisi siitä maksaa – mutta kaikki eivät todellakaan ole valmiita siihen sijoittamaan?
  3. Mitä jos on aika tehdä polttopuita, pitäisi pitää talkoot, mutta yhteistä aikaa talkoille löytyy vasta seuraavan vuoden helmikuussa? Ja yksin et halua polttopuita tehdä koska se olisi kaikkien homma ja kaikki kuitenkin säästävät sähkölaskussa kun poltetaan puita.
  4. Mitä jos kämppis tuo kotiin jonkun mielestäsi täysin tarpeettoman ja ruman kalusteen/laitteen/verhot/tms, joudutko vaan sopeutumaan siihen että se on nyt osa elämääsi?
 3. Joudut opettelemaan uusia sosiaalisia taitoja. Lapsuudenkodissa opitut tavat eivät toimi eivätkä riitä, vaan joudut tosissasi miettimään miten vaikka viestität arvostamallesi ystävälle, että kaipaat muutosta asioihin.
 4. Kämppisten kaverit tulevat kylään
  1. Et pääse aamulla vessaan koska joku vieras on siellä vessassa + suihkussa + hampaiden pesulla + meikkaamassa + viivyttelemässä
  2. Paistinpannu on pesty väärin ja pilalla
  3. Viisivuotias lapsesi ei suostu menemään ajoissa nukkumaan koska jammailee australialaisten muusikkojen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *